143 PLACKI BEZGLUTENOWE Z KREMEM KASZTANOWYM I BRZOSKWINIAMI

Placki bezglutenowe z kremem kasztanowym, brzoskwinią i jabłkami, obsypane cynamonem


  • placki bezglutenowe: mąka z ciecierzycy, mieszanka mąki bezglutenowej, mleko sojowe, woda, oliwa z oliwek do smażenia i sól do smaku
  • domowy krem kasztanowy (z mlekiem sojowym)
  • brzoskwinie 
  • jabłko
  • cynamon
do picia: gorące cappuccino z mlekiem sojowym i syropem waniliowym 0kcal; gorący sok tłoczony jabłkowo-aroniowy


Dziś ja i królik Puszysta pakujemy swoje rzeczy, sprzątamy i nie możemy doczekać się powrotu do domu. Jeszcze kilka godzin, do hasania na zielonej trawce, a dla mnie psychicznego odpoczynku od tego szalonego miasta... Rano słuchamy głośno ulubionej muzyki i serwujemy placuszki bezglutenowe z owocami i ulubione cappuccino. Musicie mi wybaczyć ten cynamonowy bałagan na prawie każdym słodkim zdjęciu, ale przyznam się, że jestem od niego uzależniona...;-) 
Dodaję go nawet do wytrawnego obiadu, uwielbiam z daniami jednogarnkowymi, które przyrządzam najczęściej. Obok masła orzechowego i orzechów w samych w sobie mam do niego ogromna słabość...


Zapraszam: instagram | facebook | ask.fm 

2 komentarze