154 ANGIELSKI BAJGIEL

Bajgle z wegańskim twarożkiem, Marmite, ogórkiem i miętą oraz cappuccino na mleku nerkowcowym



 Cześć! Dziś mam dla was na blogu propozycję śniadania przywiezioną prosto z Wysp Brytyjskich. Według zalecenia poznanego Szkota, ich ulubione bajgle podpiekłam w tosterze, następnie posmarowałam warstwą masła (tutaj: roślinny Alsan) oraz Marmite. Na górze wystąpiła znaleziona w lodówce (i pierwszy raz również smakowana pasta "twarożkowa" Valsoi; zakupiona tym razem w polskim Tesco), kawałki świeżego ogórka i dwa rodzaje mięty rosnącej na parapecie w kuchni. W angielskim Tesco zrobiłam ogromne zakupy, które przywiozłam do Polski, nie tylko oferują szeroką gamę produktów dla wegan, ale ich ceny jeśli nie są porównywalne to nawet tańsze do podobnych artykułów w naszym kraju. Trafiłam na kilka promocji, również na mleko sojowe x3 za 3 funty (za rodzaje dostępne tylko w specjalistycznych sklepach wegańskich w naszym kraju, które kosztują w nich mniej więcej od 8-16 złotych od sztuki!)

Proponuję więc dwa rodzaje kanapek, które zaserwowałam mojej mamie. Przetestowane i zaaprobowane! ;-)


  • ogórek zielony
  • świeża mięta
  • bajgle pszenne
  • margaryna roślinna Alsan
  • Marmite
  • wegański serek Valsoia
do picia: cappuccino o smaku Irish Cream ze spienionym mlekiem nerkowcowym Alpro, posypane cynamonem i imbirem


  • bajgiel pszenny
  • pomidor
  • liście bazylii
  • kawałki suszonych śliwek
  • wegański serek Valsoia
  • szynka sojowa "kurczak" z oliwkami Polsoja

Zdjęcia z pobytu w UK możecie znaleźć na moim instagramie @karomro. Zapraszam :)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze: