90 KASZA GRYCZANA NATURALNIE

Kasza gryczana z sojowym jogurtem naturalnym podana z borówkami amerykańskimi i wiśniami



  • kasza gryczana
  • jogurt naturalny Joya
  • borówki amerykańskie
  • drylowane wiśnie
do picia: zielona herbata z opuncją

Dziś prosto, umiarkowanie słodko i naturalnie. Neutralny smak śnieżnobiałego jogurtu wspaniale pasuje do kaszy i owoców. To połączenie poznałam dzięki mojemu chłopakowi, który przygotowywał mi podobne śniadanie (wówczas z serkiem homogenizowanym) na pierwszym roku studiów. Wcześniej nie przyszłoby mi do głowy stworzenie takiego miksu. Teraz mogę dowolnie eksperymentować z różnymi rodzajami moich ulubionych kasz oraz jogurtami.

Popołudniem powrót do Krakowa i zakończenie błogiego świątecznego urlopu.



Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

7 komentarze:

  1. Jakie słodkie zwierzaczki! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Słodkie psiaki! Kasza gryczana na słodko, jest bardzo orzechowa. Uwielbiam ją :)

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. A to kasza palona czy nie ? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tescowska, prażona - choć i tak z przyzwyczajenia do jaglanki zapędziłam się do prażenia jej przed gotowaniem

      Usuń
    2. Taka sypana? Lubię tą kaszę;) Zauważyłam, że w przeciwieństwie do kaszy np. z Biedronki nie jest tak mocno uprazona.. mam na myśli to, że tego aż tak nie czuć i idealnie sprawdza się na słodko :) Ja lubię w wersji z duzą ilością kakao, bananem i orzechami :)

      Usuń
    3. Mmmm z kakao jeszcze nie próbowałam!

      Usuń