143 PLACKI BEZGLUTENOWE Z KREMEM KASZTANOWYM I BRZOSKWINIAMI
Placki bezglutenowe z kremem kasztanowym, brzoskwinią i jabłkami, obsypane cynamonem
- placki bezglutenowe: mąka z ciecierzycy, mieszanka mąki bezglutenowej, mleko sojowe, woda, oliwa z oliwek do smażenia i sól do smaku
- domowy krem kasztanowy (z mlekiem sojowym)
- brzoskwinie
- jabłko
- cynamon
do picia: gorące cappuccino z mlekiem sojowym i syropem waniliowym 0kcal; gorący sok tłoczony jabłkowo-aroniowy
Dziś ja i królik Puszysta pakujemy swoje rzeczy, sprzątamy i nie możemy doczekać się powrotu do domu. Jeszcze kilka godzin, do hasania na zielonej trawce, a dla mnie psychicznego odpoczynku od tego szalonego miasta... Rano słuchamy głośno ulubionej muzyki i serwujemy placuszki bezglutenowe z owocami i ulubione cappuccino. Musicie mi wybaczyć ten cynamonowy bałagan na prawie każdym słodkim zdjęciu, ale przyznam się, że jestem od niego uzależniona...;-)
Dodaję go nawet do wytrawnego obiadu, uwielbiam z daniami jednogarnkowymi, które przyrządzam najczęściej. Obok masła orzechowego i orzechów w samych w sobie mam do niego ogromna słabość...
Zapraszam: instagram | facebook | ask.fm
bezglutenowo
brzoskwinia
cappuccino
cynamon
jabłko
kasztany
kawa
krem kasztanowy
mleko sojowe
naleśniki
placki
placki bezglutenowe
2 komentarze
Pysznie ;D
OdpowiedzUsuńdziękuję! :)
Usuń