WARIACJA NA TEMAT BIGOSU

Bigos z ciecierzycą, wędzonym tofu i orientalnymi przyprawami podany z domowym chlebem i awokado


  • bigos z grzybami
  • ciecierzyca
  • wędzone tofu
  • papryka wędzona
  • kmin rzymski
  • liście kolendry
  • imbir
  • domowy chleb na zakwasie i drożdżach 
  • awokado
  • sok z cytryny
  • kiełki brokuła
  • świeże oregano

To moja propozycja śniadaniowa, choć śmiało możecie przygotować podobne danie na obiad. W końcu bigos to u mnie swojskie drugie danie, ale przy moim chłopaku nauczyłam się zjadać go z samego rana. Dodałam wędzone tofu i ciecierzycę oraz ulubione przyprawy, aby urozmaić polską wersję. Na kanapce oczywiście ukochane awokado.

zapraszam:  instagram  facebook

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz