SELER W CHIPSACH I SAŁATKA A LA Z ZUPEK CHIŃSKICH
Seler panierowany w chipsach podany z sałatką a la z zupek chińskich i ziemniakami ze skwarkami
- plastry selera
- pokruszone chipsy ziemniaczane (wegańskie, bez glutaminianu sodu)
- mleko sojowe niesłodzone (Kaufland)
Seler pokroiłam, obrałam i gotowałam 20 minut w gorącej wodzie. Po tym czasie zdjęłam z ognia, ostudziłam. Panierowałam najpierw maczając w mleku sojowym, następnie w pokruszonych chipsach. Smażyłam na oleju roślinnym z obu stron. - polskie ziemniaczki
- skwarki z pokruszonych chipsów
Sałatka a la z zupek chińskich - kukurydza (puszka)
- groszek mrożony/świeży/konserwowy (objętość puszki)
- 1 słoik selera
- 1/2 ogórka zielonego
- połowa opakowania wegańskiej szynki (u mnie z papryką Polsoi)
- 1 papryka
- majonez wegański (u mnie z aquafaby)
- przyprawa do gyrosa
- pieprz, sól
- możesz dodać również pokrojonego pora
Wszystkie składniki wymieszałam i połączyłam za pomocą majonezu do uzyskania kremowej konsystencji.
Co powiecie na taką propozycję obiadową? To nasz rodzinny, poniedziałkowy obiad w Bielsku i moja odpowiedź na mielonego na talerzach rodziców. Jeśli zostaną Wam chipsy po ostatniej imprezie śmiało wykorzystujcie. Ja kupuję je rzadko, ale jeśli już się pokuszę w ich skład wchodzą jedynie ziemniaki, sól i olej. Korzystam więc z chęcią z takiej panierki.
2 komentarze
brzmi pysznie ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń