ESCOBAR
Escobar & Tiramiser na domowym chlebie z pomidorem, bananem i ketchupem buraczanym
- domowy chleb na zakwasie i drożdżach (wyrastający 12 godzin, pieczony przeze mnie)
Propozycja I: - Escobar od Serotoniny
- roślinne masło słonecznikowe (Whole Foods, UK)
- roszponka
- pomidor
- ketchup buraczany
Propozycja II: - roślinne masło słonecznikowe
- banan
- pomidor
- migdały
- Tiramiser od Serotoniny
do picia: duże cappuccino z gorącym mlekiem sojowym
Hej! Dziś na śniadanie ląduje Escobar od Serotoniny, czyli roślinne odkrycie i zarazem zdziwienie roku. Kiedy go odpakowałam byłam w niemałym szoku, równie podobnym kiedy go rozkroiłam i spróbowałam...Wydaje mi się, że przed wegańskimi wytworami i pomysłami nie ma już żadnych granic i barier, a największe cuda są możliwe bez krzywdy zwierząt.
Tym, których za to dziwi bardziej połączenie banana i pomidora już szybko tłumaczę- wielokrotnie już pojawiał się tutaj na blogu, a ten smak to pozostałość po wczasach na Półwyspie kiedy byłam wolontariuszką w Fokarium i w sklepach spożywczych nie byłam w stanie znaleźć nic wegańskiego, czym mogłabym posmarować kanapkę. Wiem, że da się żyć bez tego, ale wkrótce na wakacje do Jastarni przyjechali moi rodzice z domowym chlebem i wynaleźli rozwiązanie w postaci banana. W ten oto sposób zajadałam się kromką z bananem, pomidorem i papryką, posypanymi często czubricą lub oregano, które znalazłam w mesie. I do dziś to uwielbiam :-) A z Tiramiserem to po prostu bajka.
0 komentarze