73 HAWAJE
Domowy chleb razowy na zakwasie i drożdżach z pestkami, orzechami, otrębami i rozmarynem podany z awokado, wegańską wędliną i ananasem, doprawiony suszoną bazylią i szałwią
- domowy chleb razowy na drożdżach i zakwasie (własnej produkcji) z mieszanki mąk razowych (żytniej, orkiszowej), owsianej i ziemniaczanej na zakwasie z dodatkiem otrąb owsianych, żytnich (zwykłych, prażonych i granulowanych z aronią), płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i dyni, orzeszkami piniowymi i rozmarynem (upieczony przeze mnie)
- awokado (skropione sokiem z cytryny, oprószone solą)
- wędlina sojowa "drobiowa" Polsjoja
- ananas
- bazylia
- szałwia
do picia: zielona herbata Laponia, cappuccino z waniliowym mlekiem sojowym i mieszanką czarnych kaw aromatyzowanych nugat & irish cream doprawione cynamonem
Chleb zjada się jak ciasto. Dziś kroję grube kromki i nakładam na nie awokado, za którym zdążyłam zatęsknić. Mój mężczyzna zajada hawajskie kanapki z tajskim słodko-pikantnym sosem. Dziś dzień prawie wolny - w Krakowie spokojnie i słonecznie.
Chciałabym was zaprosić na mój drugi blog, który trochę podupadł ostatnio na kondycji. Mimo wszystko spisałam moje listopadowe podsumowanie, zachęcam do lektury:
ananas
awokado
bazylia
bez pszenicy
chleb
chleb orkiszowy
chleb żytni
kanapki
kawa
kromki
szałwia
szynka sojowa
wegańsko
5 komentarze
Taki Świąteczny klimat na tych zdjęciach :)
OdpowiedzUsuńdobra ta szynka? :)
OdpowiedzUsuńMi smakuje - choć pewnie na zasadzie oszukania umysłu (mimo iż za mięsem ani nie tęsknię, ani za jego smakiem mnie nie ciągnie)
UsuńNie pogardziłabym takim domowym chlebem :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń