72 PŁATKI JAGLANE Z KAKI NA MLEKU MIGDAŁOWYM

Płatki jaglane na mleku migdałowym słodzone owocem kaki z bananem i orzechami arachidowymi z sezamem i miodem


  • płatki jaglane
  • domowej roboty mleko migdałowe
  • kaki (w środku)
  • banan
  • orzechy arachidowe oblane miodem i obsypane sezamem (przywiezione z Bułgarii)

do picia: herbata Dzika Wiśnia z dodatkiem zielonych herbat aromatyzowanych Ginger&Lemon i AloeVera


Dziś moje śniadanie prawie nie uciekło z miski! Obfita porcja płatków, ciepłego mleka i banana przypomniała mi dziecięce (mogłabym powiedzieć nawet "niemowlęce") posiłki. Słodkie orzechy przywiozłam z Bułgarii, chrupiące - świetnie komponują się z miękkim bananem. 

Mleko dodatkowo osłodziłam mieszając je z soczystym owocem kaki. Zrobiłam je z namoczonych na noc migdałów, obranych ze skóry w szejkerze z funkcją sita (podobnie do sokowirówki). Znalazłam tą część przypadkowo w szafce, zupełnie nie wiedziałam o jej istnieniu - wcześniej odsączałam pulpę przez gazę, teraz nie muszę tracić już czasu na tę czynność (przez co produkować mleko częściej i we większych ilościach).

A pulpę wykorzystam jak łatwo możecie się domyślić - przy produkcji kolejnego chleba
*chlebofil*


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze: