72 PŁATKI JAGLANE Z KAKI NA MLEKU MIGDAŁOWYM
Płatki jaglane na mleku migdałowym słodzone owocem kaki z bananem i orzechami arachidowymi z sezamem i miodem
- płatki jaglane
- domowej roboty mleko migdałowe
- kaki (w środku)
- banan
- orzechy arachidowe oblane miodem i obsypane sezamem (przywiezione z Bułgarii)
do picia: herbata Dzika Wiśnia z dodatkiem zielonych herbat aromatyzowanych Ginger&Lemon i AloeVera
Dziś moje śniadanie prawie nie uciekło z miski! Obfita porcja płatków, ciepłego mleka i banana przypomniała mi dziecięce (mogłabym powiedzieć nawet "niemowlęce") posiłki. Słodkie orzechy przywiozłam z Bułgarii, chrupiące - świetnie komponują się z miękkim bananem.
Mleko dodatkowo osłodziłam mieszając je z soczystym owocem kaki. Zrobiłam je z namoczonych na noc migdałów, obranych ze skóry w szejkerze z funkcją sita (podobnie do sokowirówki). Znalazłam tą część przypadkowo w szafce, zupełnie nie wiedziałam o jej istnieniu - wcześniej odsączałam pulpę przez gazę, teraz nie muszę tracić już czasu na tę czynność (przez co produkować mleko częściej i we większych ilościach).
A pulpę wykorzystam jak łatwo możecie się domyślić - przy produkcji kolejnego chleba
*chlebofil*
A pulpę wykorzystam jak łatwo możecie się domyślić - przy produkcji kolejnego chleba
*chlebofil*
banan
bez pszenicy
bezglutenowo
kaki
miód
mleko migdałowe
orzechy arachidowe
płatki
płatki jaglane
wegetariańsko
1 komentarze
Idealne śniadanie :D
OdpowiedzUsuńKaki <3 uwielbiam <3
Ania