71 KANAPKI MOCY
Domowy chleb razowy na zakwasie i drożdżach z pestkami, orzechami, otrębami i rozmarynem podany z domowym dżemem truskawkowym oraz ziołowym smalczykiem roślinnym, liśćmi szpinaku, wędliną sojową i kiełkami brokuła
- domowy chleb razowy na drożdżach i zakwasie (własnej produkcji) z mieszanki mąk razowych (żytniej, orkiszowej), owsianej i ziemniaczanej na zakwasie z dodatkiem otrąb owsianych, żytnich (zwykłych, prażonych i granulowanych z aronią), płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i dyni, orzeszkami piniowymi i rozmarynem (upieczony przeze mnie)
- domowy dżem truskawkowy (autorstwa cioci mojego chłopaka)
- liście szpinaku
- wędlina sojowa Polsoja ("drobiowa")
- ziołowy smalczyk roślinny Smakowita Pajda
- kiełki brokuła
do picia: herbata sypana Dzika Wiśnia (mieszanka hibiskusa, wiśni, czarnego bzu, czerwonej porzeczki, maliny i liści pokrzywy) z dodatkiem zielonych herbat aromatyzowanych Ginger&Lemon i AloeVera
Łapcie najnowszy chleb! Receptura standardowa, ale zawsze staram się użyć nowych dodatków, mąki i otrębów, żeby każdy bochenek smakował inaczej od poprzedniego. Tym razem użyłam mąki owsianej i ziemniaczanej, orzeszków piniowych oraz pestek z dyni i słonecznika. Aromat podkręciłam rozmarynem i aronią (z otrębów granulowanych). Jest miękki i z baaardzo chrupiącą skórką. Rósł w ekspresowym tempie.
Kanapki na słono i słodko, bo ten chleb smakuje wybornie posmarowany dżemem. Ami leży objedzona po śniadaniu (równie jak ja)
bez pszenicy
chleb
dżem
dżem truskawkowy
kanapki
kiełki brokuła
orzechy piniowe
Polsoja
Smakowita Pajda
smalczyk roślinny
szpinak
szynka sojowa
wegańsko
wegetariańsko
1 komentarze
Śliczna Ami :) Pamiętaj, że jeśli będziesz o nią dobrze dbać dożyje nawet 10 lat :)
OdpowiedzUsuń