76 KANAPKI JAK ZA DAWNYCH LAT

Tosty domowego chleba razowego z nasionami na zakwasie i drożdżach posmarowane ziołowym smalczykiem ziołowym, podane z wędliną sojową, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i kiełkami brokuła




  • domowy chleb razowy na drożdżach i zakwasie (własnej produkcji) z mieszanki mąk razowych (żytniej, orkiszowej), owsianej i ziemniaczanej na zakwasie z dodatkiem otrąb owsianych, żytnich (zwykłych, prażonych i granulowanych z aronią), płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i dyni, orzeszkami piniowymi i rozmarynem (upieczony przeze mnie), podgrzane w opiekaczu
  • ogórek
  • pomidor
  • rzodkiewka
  • kiełki brokuła
  • wędlina sojowa Polsoja ("drobiowa")
  • ziołowy smalczyk roślinny Smakowita Pajda
do picia: zielona herbata Laponia z sokiem z cytryny, słodzona miodem;
czarna kawa Irish Cream z gorącym, spienionym mlekiem sojowym waniliowym Alpro i rozpuszczoną wegańską białą czekoladą


Znów kanapki! Postanowiłam się nie ograniczać i nie minimalizować porcji. Jem trzy kanapki, ale nie muszę się martwić o atak drgawek koło południa. Po powrocie z zajęć przygotowałam gorącą i cudownie słodką kawę z białą czekoladą. Idealny napój na poprawę smutków. 

Zapraszam również na mój instagram! :-) 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze: