SZAKSZUKA

Szakszuka z pomidorami, papryką i tofu podana z chlebkiem z nerkowców i świeżą miętą


  • pomidory krojone
  • cebula dymka
  • olej kokosowy
  • papryka żółta
  • ziarna kuminu
  • kolendra mielona
  • świeże liście mięty
  • tofu
  • kurkuma
  • chlebek z nerkowców posmarowany olejem kokosowym (grzanka)
    przepis po prawej stronie w linkach :)

Oto przede mną, na rozgrzanej patelni z jeszcze bardziej gorącą grzanką chleba nerkowcowego pojawia się aromatyczna szakszuka, moja pierwsza w życiu i bardzo improwizowana. Przykładem pomidorowa passata, która wcześniej pełnić miała funkcję dipu do nachosów. Ale że jutro wyjeżdżam i opróżniam lodówkę (hip hip hurra!) przetwarzam wszystko na nowo i do końca (przykładem wczorajszy bigos na...wodzie z ogórków kiszonych. I tak, smakował tak samo jak nie lepiej. Inżynier potrafi.)

instagram
facebook


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz