PEPPER JACK STYLE
Domowy chleb orkiszowy z ziarnami podany z sałatką z ciecierzycą, boczniakami po śledziowemu i grillowanymi białymi szparagami zapieczonymi pod serem Pepper Jack Style Slices
- domowy chleb orkiszowo- pszenny na zakwasie i drożdżach
- roślinna margaryna (Whole Foods UK)
- grillowane białe szparagi (Kaufland)
- plastry sera Pepper Jack Style Slices Follow Your Heart (Planet Organic UK)
- sałatka ciecierzycowa z papryką i kapustą pekińską oraz dodatkiem majonezu z aquafaby wg Jadłonomii
- boczniaki po śledziowemu (moje ulubione: grzyby w marynacie mixu wszystkich dostępnych wegańskich przepisów blogerów)
Sylwester spędziłam w Londynie. Nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała do tamtejszych Whole Foods, Planet Organic czy Holland&Barett. I choć nie zakupiłam większości produktów na które polowałam, a na inne nie pozwalał mi limit bagażowy (przejażdżka samochodem w wakacje na wyspy to był jednak strzał w dziesiątkę!) kupiłam chociażby taki oto ser-nowość, mojej ulubionej firmy Follow Your Heart.
Domowy chleb zapiekłam z grillowanymi wcześniej szparagami, które-żeby było zabawnie upolowałam już w Polsce w paczce o cenie 70-ciu groszy.
Sałatka+boczniaki dopełniają jeszcze końcówkę świąteczno-wypoczynkowego charakteru tego śniadania. Ostatnie zjedzone w domu, przed wyjazdem do Krakowa gdzie zmierzam się z sesją egzaminacyjną, pracą i...dietą! Więcej w kolejnym poście.
1 komentarze
cudowności!
OdpowiedzUsuń