PEPPER JACK STYLE

Domowy chleb orkiszowy z ziarnami podany z sałatką z ciecierzycą, boczniakami po śledziowemu i grillowanymi białymi szparagami zapieczonymi pod serem Pepper Jack Style Slices


  • domowy chleb orkiszowo- pszenny na zakwasie i drożdżach
  • roślinna margaryna (Whole Foods UK)
  • grillowane białe szparagi (Kaufland)
  • plastry sera Pepper Jack Style Slices Follow Your Heart (Planet Organic UK)
  • sałatka ciecierzycowa z papryką i kapustą pekińską oraz dodatkiem majonezu z aquafaby wg Jadłonomii
  • boczniaki po śledziowemu (moje ulubione: grzyby w marynacie mixu wszystkich dostępnych wegańskich przepisów blogerów)

Sylwester spędziłam w Londynie. Nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała do tamtejszych Whole Foods, Planet Organic czy Holland&Barett. I choć nie zakupiłam większości produktów na które polowałam, a na inne nie pozwalał mi limit bagażowy (przejażdżka samochodem w wakacje na wyspy to był jednak strzał w dziesiątkę!) kupiłam chociażby taki oto ser-nowość, mojej ulubionej firmy Follow Your Heart. 

Domowy chleb zapiekłam z grillowanymi wcześniej szparagami, które-żeby było zabawnie upolowałam już w Polsce w paczce o cenie 70-ciu groszy. 

Sałatka+boczniaki dopełniają jeszcze końcówkę świąteczno-wypoczynkowego charakteru tego śniadania. Ostatnie zjedzone w domu, przed wyjazdem do Krakowa gdzie zmierzam się z sesją egzaminacyjną, pracą i...dietą! Więcej w kolejnym poście. 




1 komentarze