175 AWOKADO ULUBIONE
Kanapki z hummusem, awokado, wegańskim sosem blue cheese i kiełkami rzodkiewki oraz bananem, dżemem malinowo-lawendowym i świeżą miętą
- chleb żytnio-pszenny
I - awokado (skropione sokiem z cytryny i oprószone szczyptą soli)
- hummus z czarnuszką
- wegański sos blue cheese (UK)
- kiełki rzodkiewki
II - awokado (skropione sokiem z cytryny i oprószone szczyptą soli)
- banan (pozostały po wyciśnięciu soku z owocu)
- dżem malinowo-lawendowy (bez cukru, przygotowany przeze mnie z malin z ogrodu)
- świeża mięta
do picia: czarna kawa
W niedzielny ranek na stole pojawiają się kromki jasnego pieczywa ze smakowitym awokado w roli głównej i dodatkami na słodko i słono. Awokado+ hummus, a jedno i drugie+ fałszywy ser to naprawdę ciekawe połączenie! To samo tyczy się zielonego przysmaku z bananem i dżemem, ale to już dawny i znany przeze mnie standard. Dodam, że dzisiejszy banan to naprawdę suchy produkt, ponieważ z owoców wyciskałam syrop potrzebny do bezalkoholowego drinka. Sklepowy syrop bananowy to właściwie sam cukier z dodatkiem aromatu, natomiast owoc po ugotowaniu jest tak słodki, że wystarcza do smaku. Domowo, najlepiej.
0 komentarze