160 CZARNY RYŻ Z PIEKARNIKA

Czarny ryż pieczony z jabłkiem, orzechami włoskimi i żurawiną oblany syropem klonowym i podany z sojowym jogurtem jeżynowym




  • czarny ryż
  • jabłka papierówki
  • żurawina
  • orzechy włoskie (z ogrodu babci)
  • syrop klonowy
  • cynamon
  • olej kokosowy do wysmarowania foremki
  • jogurt sojowy Alpro o smaku jeżynowym (Tesco UK)
do picia: waniliowo-czekoladowe cappuccino na mleku sojowym Alpro
czytam: Z plecakiem przez świat. Vademecum podróżnika- M. Witkowska



Przed wami czarny ryż w ulepszonej wersji, w końcu ugotowany i przyrządzony jak należy, a w dodatku zapieczony przed podaniem z młodymi jabłkami i duuużą ilością cynamonu (jak zawsze). Być może odrobinę jesienne śniadanie, gdyby nie papierówki, które wystąpiły w dzisiejszym zestawieniu. Takie miseczki lubię najbardziej.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze:

  1. oo już dawno tego ryżu nie jadłam! świetnie przemyciłaś w nim smaki dzieciństwa jak i nadchodzącej jesieni :)

    OdpowiedzUsuń