160 CZARNY RYŻ Z PIEKARNIKA
Czarny ryż pieczony z jabłkiem, orzechami włoskimi i żurawiną oblany syropem klonowym i podany z sojowym jogurtem jeżynowym
- czarny ryż
- jabłka papierówki
- żurawina
- orzechy włoskie (z ogrodu babci)
- syrop klonowy
- cynamon
- olej kokosowy do wysmarowania foremki
- jogurt sojowy Alpro o smaku jeżynowym (Tesco UK)
do picia: waniliowo-czekoladowe cappuccino na mleku sojowym Alpro
czytam: Z plecakiem przez świat. Vademecum podróżnika- M. Witkowska
Przed wami czarny ryż w ulepszonej wersji, w końcu ugotowany i przyrządzony jak należy, a w dodatku zapieczony przed podaniem z młodymi jabłkami i duuużą ilością cynamonu (jak zawsze). Być może odrobinę jesienne śniadanie, gdyby nie papierówki, które wystąpiły w dzisiejszym zestawieniu. Takie miseczki lubię najbardziej.
Alpro
bez glutenu
bez pszenicy
cappuccino
cynamon
jabłka
jogurt
mleko sojowe
orzechy
orzechy włoskie
ryż
ryż czarny
żurawina
1 komentarze
oo już dawno tego ryżu nie jadłam! świetnie przemyciłaś w nim smaki dzieciństwa jak i nadchodzącej jesieni :)
OdpowiedzUsuń