132 NASTĘPNY PORANEK W GÓRACH
Kanapki ze słodkim wegańskim twarożkiem, dżemem wiśniowym i dąbrówką oraz pesto z liści i chwastów, suszonymi pomidorami i kwiatami pokrzywy
- chleb od Brzęczka
- wegański słodki twarożek z nerkowców, kaszy jaglanej, mleka kokosowego słodzony cukrem cynamonowym (przepis w poprzednim poście)
- dżem wiśniowy
- dąbrówka
- suszone pomidory
- kwiaty pokrzywy
- zielone pesto z liści i chwastów
Przepis: - liście kalarepy
- liście rzodkiewki
- liście młodej pokrzywy
- czosnaczek pospolity
- płatki drożdżowe nieaktywne
- pestki dyni
- olej z orzechów włoskich
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Liście umyć, osuszyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki zblendować, dodać pestki dyni, płatki drożdżowe oraz sól i pieprz do smaku oraz olej w preferowanej ilości do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zapraszam: instagram | facebook | ask.fm
chleb
czosnaczek
dąbrówka
dżem
dżem wiśniowy
kanapki
kwiaty
kwiaty pokrzywy
pasta
pestki dyni
pesto
płatki drożdżowe
pokrzywa
przepis
suszone pomidory
twarożek
wegański twarożek
0 komentarze