125 CZUJECIE LATO?
Owsianka karobowo-daktylowa o aromacie tiramisu podana z bananem, truskawkami, malinami i płatkami migdałów
- płatki owsiane
- mleko sojowe
- daktyle
- karob
- aromat Funky Flavors Tiramisu
- truskawki
- banan
- maliny
- płatki migdałów
do picia: zielona herbata z sokiem z cytryny słodzona suszoną stewią
Przepis:
Szklankę mleka sojowego zagotowałam z czterema daktylami, dodałam kilka kropelek aromatu Funky Flavors i dwie łyżeczki karobu w proszku. Zblendowałam na gładką całość. Dodałam 4 łyżki płatków owsianych i gotowałam na małym ogniu około 15 minut (do pochłonięcia wody przez płatki). Udekorowałam owocami
Dzisiejsze śniadanie przypomina mi, że za parę chwil rozpocznie się lato, którego oczekuję z niecierpliwością. Początek zbierania świeżych ziół i zieleniny z ogrodu, łąki, lasu. Powrót do zjadania porannych miseczek wypełnionych zerwanymi wcześniej z własnych sadzonek poziomkami, porzeczkami i agrestem. Wygrzewanie się w promieniach słonecznych na dużym balkonie. Rozmarzyłam się. Chodź szybciej, koniecznie!
banan
bez pszenicy
daktyle
Funky Flavours
karob
maliny
mleko sojowe
owsianka
płatki migdałów
płatki owsiane
przepis
tiramisu
truskawki
0 komentarze