126 CHLEBEK Z KONOPIĄ

Kanapki z chlebka żytniego na zakwasie z konopią z masłem orzechowym, liśćmi botwinki, rzodkiewką i kiełkami; domową konfiturą ze skórki arbuza oraz domowym masłem nerkowcowym i jagodami
- chleb żytni na zakwasie z konopią
- masło orzechowe
- liście botwinki
- rzodkiewka
- kiełki rzodkiewki
- domowa konfitura ze skóry arbuza
- domowe masło nerkowcowe
- jagody
do picia: zioła z pokrzywy i skrzypu słodzone suszoną stewią; czarna kawa z cynamonem
Na piekarnię oferującą żytni chlebek na zakwasie z gryką, orkiszem lub konopią natknęłam się w drodze na zajęcia jogi na ulicy Długiej. W sklepie nie tylko urzekły mnie aromatyczne wypieki, ale również zapach ciasta dopływający z piecy w sali obok, w których pracowano nad świeżymi bochenkami. Piątek standardowo to dzień rozpieszczania, więc w zestawie z czarną kawą lądują trzy kromki z ulubionym masłem i konfiturą. Dzień dobry :-)
bez pszenicy
botwinka
chleb żytni
dżem
dżem ze skóry arbuza
jagody
kanapki
kiełki rzodkiewki
konopia
masło nerkowcowe
masło orzechowe
rzodkiewka
0 komentarze