116 NALEŚNIKI Z KOLOROWYMI LODAMI

Naleśniki bezglutenowe na mleku kokosowym z nana ice cream o smaku truskawkowym i borówkowym ze spiruliną


  • naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej, ziemniaczanej i jaglanej (mielonej przeze mnie) z mlekiem kokosowym Alpro
  • mrożony banan, pokrojony wcześniej na kawałki
  • mrożone truskawki
  • mrożone borówki
  • spirulina
do picia: zielona herbata Tajemniczy Ogród
czytam: Książka do przeżycia (polecam!!!)


Zdjęcie robiłam baardzo szybko, bo naleśniki zdążyły ostygnąć, zresztą nie mogłam doczekać się wypróbowania już wymarzonych od dawna smaków. Opakowanie spiruliny zostało otwarte po raz pierwszy i zupełnie przypadkowo dodane do borówek, ale dając smak którego w życiu bym się nie spodziewała...Coś niesamowitego! Różowiutkie lody truskawkowe również niczego sobie, w dodatku o konsystencji, zapachu i smaku identycznym do kremowych gałkowanych lodów, które kupowałam w każde wakacje. Szczęśliwy poranek!


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

3 komentarze:

  1. Muszę zrobić sobie kiedyś podobne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie daj znać jak Ci będzie smakować :*

      Usuń
  2. Naleśniki i lody w jednym?! O tak <3

    OdpowiedzUsuń