107 CHRUPIĄCO

Płatki owsiane na domowym jogurcie kokosowym z nasionami chia i siemieniem lnianym z dodatkiem czarnych winogron, mlekiem owsianym i jarmużem


  • płatki owsiane
  • domowy jogurt kokosowy
  • siemię lniane
  • nasiona chia
  • mleko owsiane
  • czarne winogrona (z ogrodu wujka)
  • jarmuż
do picia: zielona herbata z pigwą i sokiem z cytryny


Ostatnia porcja z dwulitrowego jogurtu kokosowego, który przygotowałam tydzień temu ląduje na dzisiejszym stole (a w zasadzie w łóżku). Z utęsknieniem czekam na lato, powoli sięgam po przywołujące go smaki. Jarmuż z owsianką tym razem na surowo, co zupełnie nie psuje smaku całości. Te liście są wprost idealnie wypadają w słodkim wydaniu. Dzięki jego twardym łodyżkom, pestkom w winogronach, nasionach chia i siemieniem lnianym dzisiejsze śniadanie to trening dla zębów i chrupiący posiłek.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze:

  1. Wygląda bardzo kusząco i orzeźwiająco...pysznie!

    Serdecznie zapraszam również do siebie ;-) make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń