107 CHRUPIĄCO
Płatki owsiane na domowym jogurcie kokosowym z nasionami chia i siemieniem lnianym z dodatkiem czarnych winogron, mlekiem owsianym i jarmużem
- płatki owsiane
- domowy jogurt kokosowy
- siemię lniane
- nasiona chia
- mleko owsiane
- czarne winogrona (z ogrodu wujka)
- jarmuż
do picia: zielona herbata z pigwą i sokiem z cytryny
Ostatnia porcja z dwulitrowego jogurtu kokosowego, który przygotowałam tydzień temu ląduje na dzisiejszym stole (a w zasadzie w łóżku). Z utęsknieniem czekam na lato, powoli sięgam po przywołujące go smaki. Jarmuż z owsianką tym razem na surowo, co zupełnie nie psuje smaku całości. Te liście są wprost idealnie wypadają w słodkim wydaniu. Dzięki jego twardym łodyżkom, pestkom w winogronach, nasionach chia i siemieniem lnianym dzisiejsze śniadanie to trening dla zębów i chrupiący posiłek.
Alpro
bez pszenicy
jarmuż
jogurt domowy
jogurt kokosowy
mleko kokosowe
mleko owsiane
owsianka
płatki owsiane
siemię lniane
w słoiku
winogrona
1 komentarze
Wygląda bardzo kusząco i orzeźwiająco...pysznie!
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam również do siebie ;-) make-life-green.blogspot.com