40 NOWA ODSŁONA OWSIANKI W SŁOICZKU PO DŻEMIE
Płatki owsiane na wegańskim serku naturalnym Tofuneza z bananem i cynamonem w słoiczku po diabetycznym dżemie z płatków róż
- słoiczek po diabetycznym dżemie z płatków róż, przywiezionym z Bułgarii
- płatki owsiane
- banan
- cynamon
- naturalny serek wegański Tofuneza
Tofuneza to moje ostatnie odkrycie, w którym po zjedzeniu tej prostej owsianki "na zimno" zakochałam się całkowicie! Poznaliście już moją słabość do solidnych w wartość energetyczną mieszanek, tym razem banan występuje razem z gęstym, kremowym serkiem. Zazwyczaj płatki na zimno łączymy z jogurtem, aby pochłonęły jego wodę. Tofunezę znalazłam w katowickiej VegAnce, pierwszy kubełek wykorzystałam do domowych tzatzików, drugi połączyłam z płatkami owsianymi, które zamknęłam w wykończonym słoiczku po najbardziej pachnącym dżemie.
Uzyskany smak jest niesamowity. Naturalny, delikatny, bez ulepszaczy. Czuję intensywność banana i lekką słodycz płatków róż. Doprawienie cynamonem było strzałem w dziesiątkę, potęgującym aromat.
Ciągle myślę o Tofunezie! Natrętne myśli przerodzą się niebawem w kolejne kuchenne eksperymenty, bowiem domowy wytwór jest naprawdę łatwy: sok z cytryny, tofu, mleko sojowe w odpowiednich proporcjach. Do dzieła!
banan
bez pszenicy
cynamon
owsianka
płatki owsiane
płatki róż
serek wegański
tofu
tofuneza
wegańsko
wegetariańsko
0 komentarze