38 KORZENNA OWSIANKA GRUSZKOWA Z KANDYZOWANYM MANGO
Owsianka gotowana z gruszką, cynamonem, imbirem i marcepanem podana z kandyzowanym mango
- płatki owsiane
- siemię lniane
- kandyzowane mango
- gruszka
- imbir
- cynamon
- pokruszony marcepan w czekoladzie
Sezon na gorące owsianki- bo rozgrzewają, sycą, są szybkie i proste. Sądzę również, że to jedno z popularniejszych "dań" w studenckiej kuchni. Nie wymaga wiele uwagi, ani ponadprzeciętnych umiejętności. Uwielbiam te gęste miseczki, mimo iż zawsze duży problem stanowi w miarę estetyczne i zachęcające do spróbowania sfotografowanie ich.
Tym razem solidna porcja imbiru i cynamonu, dodatkowa osłoda w postaci mango w kostce. Jestem wyczerpana po wczorajszych atrakcjach, a dzisiejszy dzień zapowiada się równie intensywny!
2 komentarze
przepyszna, pożywna i zdrowa!
OdpowiedzUsuńJesiennie i pysznie :)
OdpowiedzUsuń