32 ŻYTNIE PIECZYWO Z WEGAŃSKIM SOSEM TZATZIKI I WARZYWAMI
Żytni chleb na zakwasie posmarowany smalczykiem roślinnym jabłkowo-cebulowym z pomidorami, rzodkiewką, czosnkiem niedźwiedzim, świeżą bazylią i wegańskim parmezanem z płatków migdałów oraz wegańskim sosem tzatziki i czarnymi oliwkami
- tosty z żytniego chleba na zakwasie z Piekarni Mojego Taty
- smalczyk roślinny jabłkowo-cebulowy
- pomidor
- rzodkiewki
- czosnek niedźwiedzi
- świeża bazylia
- wegański parmezan z płatków migdałów i płatków drożdżowych
- czarne oliwki
- wegański sos tzatziki z greckiego jogurtu sojowego, świeżego koperku i ogórka
do picia: herbata zielona z suszonymi owocami rokitnika
Dzisiejszego ranka w końcu obudziło mnie przepiękne słońce! Nie muszę spieszyć się na uczelnię, więc w spokoju jem śniadanie razem z chłopakiem, przekomarzając się i wygłupiając. Uwielbiam powolne poranki.
Pieczywo w Krakowie kupuję tylko w Piekarni Mojego Taty, która oferuje świetny chleb na zakwasie- nie pleśnieje, a wysycha jak każdy prawdziwy. Herbatę liściastą mieszam w białym, porcelanowym dzbanku i nalewam esencję prosto do szklanek.
Wczoraj zaktualizowałam swojego tumblra, na którego również zapraszam :)
bazylia
bez pszenicy
chleb
chleb żytni
czosnek niedźwiedzi
kanapki
kromki
oliwki
pomidory
rzodkiewki
wegański parmezan
wegański sos tzatziki
wegańsko
wegetariańsko
0 komentarze