32 ŻYTNIE PIECZYWO Z WEGAŃSKIM SOSEM TZATZIKI I WARZYWAMI

Żytni chleb na zakwasie posmarowany smalczykiem roślinnym jabłkowo-cebulowym z pomidorami, rzodkiewką, czosnkiem niedźwiedzim, świeżą bazylią i wegańskim parmezanem z płatków migdałów oraz wegańskim sosem tzatziki i czarnymi oliwkami


  • tosty z żytniego chleba na zakwasie z Piekarni Mojego Taty
  • smalczyk roślinny jabłkowo-cebulowy
  • pomidor
  • rzodkiewki
  • czosnek niedźwiedzi
  • świeża bazylia
  • wegański parmezan z płatków migdałów i płatków drożdżowych
  • czarne oliwki
  • wegański sos tzatziki z greckiego jogurtu sojowego, świeżego koperku i ogórka
do picia: herbata zielona z suszonymi owocami rokitnika


Dzisiejszego ranka w końcu obudziło mnie przepiękne słońce! Nie muszę spieszyć się na uczelnię, więc w spokoju jem śniadanie razem z chłopakiem, przekomarzając się i wygłupiając. Uwielbiam powolne poranki. 
Pieczywo w Krakowie kupuję tylko w Piekarni Mojego Taty, która oferuje świetny chleb na zakwasie- nie pleśnieje, a wysycha jak każdy prawdziwy. Herbatę liściastą mieszam w białym, porcelanowym dzbanku i nalewam esencję prosto do szklanek. 



Wczoraj zaktualizowałam swojego tumblra, na którego również zapraszam :)

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz