09 WSPOMNIENIE NADMORSKICH ŚNIADAŃ
Domowe kromki razowe z bananem i ogórkiem zielonym oraz bananem i brzoskwinią oprószoną kurkumą i chili
do picia: zielona herbata zmieszana z suszonymi liśćmi poziomki i cynamonem
Wczorajszego dnia przejechałam (dosłownie) całą Polskę wzdłuż, wracając do domu z helskiej Stacji Morskiej gdzie spędziłam ostatnie dwa tygodnie. Wolontariat w fokarium okazał się trudnym zadaniem, wymagającym dużo wytrwałości i cierpliwości, ale jednocześnie pozostanie niesamowitą przygodą i prawdziwą szkołą życia!
Przez pierwszy tydzień borykałam się z chorobą, którą leczyłam surową dietą opartą na jabłkach, marchwi, bananach i śliwkach. W drugiej części turnusu otrzymałam przesyłkę ze świeżą porcją domowego chleba od mojej mamy- cudowne, pożywne śniadania komponowałam z warzyw i banana w plastrach stanowiącego bazę
(z braku jakichkolwiek wegańskich smarowideł w tamtejszych sklepach). Całkowicie uzależniłam się od tego połączenia, które nie tylko niebanalnie smakuje, ale również daje energię i siłę na długą część dnia.
do picia: zielona herbata zmieszana z suszonymi liśćmi poziomki i cynamonem
(z braku jakichkolwiek wegańskich smarowideł w tamtejszych sklepach). Całkowicie uzależniłam się od tego połączenia, które nie tylko niebanalnie smakuje, ale również daje energię i siłę na długą część dnia.
0 komentarze