PIERWSZY SMOOTHIEBOWL
Zielony smoothiebowl podany ze szpinakowym Farmerem, jagodami goji, nasionami chia i masłem orzechowym
składniki na 1 miskę:
- 2 zamrożone, pokrojone banany
- 1/2 awokado Hass
- 2 brzoskwinie
- duża garść liści jarmużu
- 1/2 soku z cytryny
- łyżka nasion goji
- 1/4 pokrojonego batonika Farmer o smaku szpinakowo-cytrynowym
- 1 łyżeczka masła orzechowego 100% crunchy Meridian
- nasiona chia do przybrania
Banany pokroiłam w plastry i zamroziłam na noc. Owoce i liście umyłam, zmiksowałam w blenderze na gładką masę razem z wyjętymi z zamrażalnika bananami i sokiem z cytryny. Podałam z nasionami goji, chia, masłem orzechowym i batonikiem Farmer.
Hej! Miło Was widzieć po krótkiej, urlopowej przerwie. Dziś po raz pierwszy sięgam po mrożone banany w kombinacji z jarmużem i awokado oraz miksuję pierwszy w życiu (!) śniadaniowy smoothie bowl. I obiecuję, że tą kompozycją na prawdę można porządnie zaspokoić pierwszy głód. Kolejnym razem koniecznie sprawdzę jak zasmakuje mojemu chłopakowi.
zapraszam do obserwacji:
instagram.com/karomro
facebook.com/zjadlamniebo
awokado
banan
bez pszenicy
bezglutenowo
brzoskwinia
chia
goji
jarmuż
lody
masło orzechowe
nana ice cream
smoothie bowl
szpinak
1 komentarze
tak, dokładnie, nawet choć dzisiaj wcale nie było tak upalnie...ale na gorąc już wiem co będę przyrządzać :)
OdpowiedzUsuń