"SEREK WIEJSKI" Z KASZĄ JAGLANĄ

 "Serek wiejski" z tofu marynowanego podany z kaszą jaglaną, ogórkiem zielonym, koperkiem i szczypiorem


  • kasza jaglana
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • odrobina soli
  • tofu marynowane
  • sok z cytryny
  • płatki drożdżowe
  • mleko sojowe niesłodzone
  • ogórek zielony
  • koperek 
  • szczypior

Propozycja śniadaniowa w okresie detoksu część 2- tym razem ulubiona kasza z "serkiem wiejskim". Tak, tak, wegańskim! Wystarczy zalać drobno pokrojone tofu (u mnie marynowane) mlekiem sojowym, solidną porcją soku z cytryny, oraz doprawić płatkami drożdżowymi i solą/pieprzem według preferencji. Wyborne, jak u babci za starych dobrych lat!


zapraszam do obserwacji: instagram | facebook

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

2 komentarze: