"SEREK WIEJSKI" Z KASZĄ JAGLANĄ
"Serek wiejski" z tofu marynowanego podany z kaszą jaglaną, ogórkiem zielonym, koperkiem i szczypiorem
- kasza jaglana
- łyżeczka oleju kokosowego
- odrobina soli
- tofu marynowane
- sok z cytryny
- płatki drożdżowe
- mleko sojowe niesłodzone
- ogórek zielony
- koperek
- szczypior
Propozycja śniadaniowa w okresie detoksu część 2- tym razem ulubiona kasza z "serkiem wiejskim". Tak, tak, wegańskim! Wystarczy zalać drobno pokrojone tofu (u mnie marynowane) mlekiem sojowym, solidną porcją soku z cytryny, oraz doprawić płatkami drożdżowymi i solą/pieprzem według preferencji. Wyborne, jak u babci za starych dobrych lat!
2 komentarze
ale ciekawy przepis;)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń