NALEŚNIK SEZAMOWY Z TOFUCZNICĄ

Naleśnik sezamowy nadziany tofucznicą z papryką i zielonym groszkiem


Naleśniki:
  • 1/3 szklanki mąki owsianej (zmielonych płatków owsianych)
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki mleka sezamowego (1/2 szklanki sezamu zalane na noc, zmiksowane, odciśnięte)
  • szczypta soli




Nadzienie:
  • tofu naturalne
  • kala namak
  • kurkuma
  • curry
  • garam masala
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • płatki drożdżowe
  • papryka czerwona
  • margaryna roślinna Alsan
  • szczypiorek
  • groszek zielony
  • kiełki brokuła

Dziś proponujemy tofucznicę zawiniętą w sezamowy naleśnik. Smakuje przepysznie, przekona wszystkich fanów pasty tahini. Na talerzu z zielonym groszkiem z brytyjskim sentymentem i szczypiorkiem- tak jak niegdyś gotowała moja babcia.


Zapraszam:
instagram
facebook

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze:

  1. jakie pyszne to nadzienie :)
    super pomysł na śniadanie

    OdpowiedzUsuń