NALEŚNIK SEZAMOWY Z TOFUCZNICĄ
Naleśnik sezamowy nadziany tofucznicą z papryką i zielonym groszkiem
Naleśniki:
- 1/3 szklanki mąki owsianej (zmielonych płatków owsianych)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- 1/4 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka sezamowego (1/2 szklanki sezamu zalane na noc, zmiksowane, odciśnięte)
- szczypta soli
Nadzienie:
- tofu naturalne
- kala namak
- kurkuma
- curry
- garam masala
- pieprz czarny
- pieprz ziołowy
- płatki drożdżowe
- papryka czerwona
- margaryna roślinna Alsan
- szczypiorek
- groszek zielony
- kiełki brokuła
Dziś proponujemy tofucznicę zawiniętą w sezamowy naleśnik. Smakuje przepysznie, przekona wszystkich fanów pasty tahini. Na talerzu z zielonym groszkiem z brytyjskim sentymentem i szczypiorkiem- tak jak niegdyś gotowała moja babcia.
Zapraszam:
1 komentarze
jakie pyszne to nadzienie :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na śniadanie