JAGLANKA BANOFFEE


Kasza jaglana na sypko z kremem daktylowo-arachidowym, bitą śmietaną kokosową, wanilią, bananem i wiórkami czekoladowymi


  • kasza jaglana ugotowana na sypko (u mnie: 4 łyżki suchej kaszy=1 porcja)
  • masło orzechowe (1 łyżka) zmiksowane z daktylami (3 daktyle namoczone na 15 minut we wrzątku)
  • bita śmietana kokosowa (ubita stała część mleka kokosowego)
  • wanilia w proszku
  • plasterki banana
  • wiórki czekolady deserowej
do picia: czarna kawa czekoladowa



Niesamowity comfort food na dzisiaj. Za oknem pastelowy świt żegnał zachodzący księżyc na niebie w kolorze waty cukrowej. Włączam ulubioną muzykę, parzę kawę, na śniadanie pojawia się ukochana kasza jaglana jako śniadaniowa wersja banoffe pie. Nie znam nikogo, kto wzgardziłby tym ciastem, każdy kawałek po upieczeniu znika w ekspresowym tempie.

Jaglanka zastępuje dziś deserową wersję i zaspokaja poranny głód. A w tym doborowym towarzystwie rozpływa się w ustach. IDEALNA w piątek rano. A już jutro weekend!



Zapraszam:
facebook
instagram

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz