JAGLANKA BANOFFEE
Kasza jaglana na sypko z kremem daktylowo-arachidowym, bitą śmietaną kokosową, wanilią, bananem i wiórkami czekoladowymi
- kasza jaglana ugotowana na sypko (u mnie: 4 łyżki suchej kaszy=1 porcja)
- masło orzechowe (1 łyżka) zmiksowane z daktylami (3 daktyle namoczone na 15 minut we wrzątku)
- bita śmietana kokosowa (ubita stała część mleka kokosowego)
- wanilia w proszku
- plasterki banana
- wiórki czekolady deserowej
do picia: czarna kawa czekoladowa
Niesamowity comfort food na dzisiaj. Za oknem pastelowy świt żegnał zachodzący księżyc na niebie w kolorze waty cukrowej. Włączam ulubioną muzykę, parzę kawę, na śniadanie pojawia się ukochana kasza jaglana jako śniadaniowa wersja banoffe pie. Nie znam nikogo, kto wzgardziłby tym ciastem, każdy kawałek po upieczeniu znika w ekspresowym tempie.
Jaglanka zastępuje dziś deserową wersję i zaspokaja poranny głód. A w tym doborowym towarzystwie rozpływa się w ustach. IDEALNA w piątek rano. A już jutro weekend!
Zapraszam:
banan
bez pszenicy
bezglutenowo
czekolada
daktyle
kasza jaglana
masło orzechowe
mleczko kokosowe
orzechy
wanilia
0 komentarze