166 INDYJSKA CHAI ZE SŁODKĄ TRUSKAWKĄ
Wegańskie serniko-brownie z truskawkami z kompotu oraz indyjskia chai tea z czarnym pieprzem
Idealne przedpołudnie z filmem i filiżanką mocnej, słodkie chai tea. Polecam serdecznie przepis od kolegi z bloga Płatki Owsiane, bo ten przepis to wegańska rewelka! Do kaszy gotowanej na mleku sojowym Alpro dodałam syrop migdałowy 0kcal oraz cukier z prawdziwą wanilią, a spód z czerwonej fasoli posłodziłam syropem klonowym. Mocne, gorzkie kakao daje jednak o sobie znać, dlatego całość jest raczej wytrawna. Dzieło zwieńczam truskawkami zamkniętymi w słoju, jeszcze z zeszłych wakacji.
- sernik fasolowy z kaszy jaglanej na kakowym spodzie, przepis na blogu płatki owsiane- klik!
- truskawki z kompotu
indyjska chai tea
- liście czarnej herbaty
- cynamon
- imbir
- mleko sojowe Alpro (spienione)
- kardamon
- ziarenka czarnego pieprzu
- cukier brązowy
3 komentarze
Fajnie jest sobie dogodzić takim serniczkiem :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! To miłe że ktoś faktycznie korzysta z moich przepisów ♥
OdpowiedzUsuńpyszności <3
Usuń