151 CHLEB FESTIWALOWY
Chleb żołędziowo-owsiany z orzechami włoskimi i kaszą gryczaną na zakwasie i drożdżach podany z awokado, świeżymi warzywami, kiełkami i wędliną sojową
Chleb żołędziowo-owsiany (pieczony przeze mnie)
- mąka żołędziowa
- mąka owsiana
- mąka żytnia razowa do wypieku chleba
- mąka żytnia pełnoziarnista
- zakwas żytni
- świeże drożdże
- cynamon
- orzechy włoskie
- kasza gryczana
- płatki owsiane
- otręby owsiane
- słonecznik
- siemię lniane
Propozycja 1
- awokado
- szynka sojowa z ogórkiem
- pomidor
- zielony ogórek
- kiełki rzodkiewki
- zielona pietruszka
Propozycja 2
- awokado
- pomidor
- papryka biała
- kiełki lucerny
- zielona pietruszka
do picia: gorący sok granatowy' herbata czarna z chili, cynamonem, kardamonem i świeżym imbirem
Dziś na scenie nowy chleb z mąką żołedziową o orzechowej nucie podkręconej dodatkiem kaszy gryczanej. Bochenek wyjazdowy, wypieczony specjalnie na potrzebę dzisiejszego zapakowania do plecaka. Kromki wyjeżdżają ze mną na Open'era i mają dać mi siłę na intensywne cztery festiwalowe dni. Będzie szaleństwo!
awokado
bez pszenicy
chleb
kanapki
kiełki lucerny
kiełki rzodkiewki
mąka owsiana
mąka żołędziowa
ogórek
orzechy włoskie
papryka
pietruszka
pomidor
szynka sojowa
żołędzie
0 komentarze