140 SOBOTNI TALERZ

Domowy chleb podany z pastą gryczaną, pomidorem, tajską bazylią, świeżą kolendrą i rozmarynem; kremem z kasztanów i maliną moroszką oraz masłem nerkowcowym i truskawkami


  • podpieczony w opiekaczu domowy chleb na zakwasie i drożdżach ze słonecznikiem, otrębami, siemieniem lnianym (pieczony przeze mnie)
  • pasta kanapkowa gryczana (Tesco)
  • pomidory
  • posiekana tajska bazylia
  • świeże liście kolendry
  • świeży rozmaryn
  • domowy krem kasztanowy (z mlekiem sojowym)
  • konfitura z maliny moroszki
  • domowe masło nerkowcowe
  • truskawki
do picia: czystek słodzony suszoną stewią; czarna kawa z mlekiem sojowym i gorzką czekoladą; woda miętowa z sokiem tłoczonym jabłkowo-aroniowym




Kilka kolorowych, kanapkowych propozycji na sobotnie śniadanie. Jest owocowo, domowo i pysznie. Jestem zakochana w połączeniu masła nerkowcowego i truskawek- polecam! A krem kasztanowy, który uchował się jeszcze z okresu jesiennego to teraz prawdziwy rarytas. Mimo tego, że wreszcie mogę korzystać z mnóstwa sezonowych owoców i warzyw, lubię czasem mieszać smaki różnych pór roku.

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze: