140 SOBOTNI TALERZ
Domowy chleb podany z pastą gryczaną, pomidorem, tajską bazylią, świeżą kolendrą i rozmarynem; kremem z kasztanów i maliną moroszką oraz masłem nerkowcowym i truskawkami
- podpieczony w opiekaczu domowy chleb na zakwasie i drożdżach ze słonecznikiem, otrębami, siemieniem lnianym (pieczony przeze mnie)
- pasta kanapkowa gryczana (Tesco)
- pomidory
- posiekana tajska bazylia
- świeże liście kolendry
- świeży rozmaryn
- domowy krem kasztanowy (z mlekiem sojowym)
- konfitura z maliny moroszki
- domowe masło nerkowcowe
- truskawki
do picia: czystek słodzony suszoną stewią; czarna kawa z mlekiem sojowym i gorzką czekoladą; woda miętowa z sokiem tłoczonym jabłkowo-aroniowym
Kilka kolorowych, kanapkowych propozycji na sobotnie śniadanie. Jest owocowo, domowo i pysznie. Jestem zakochana w połączeniu masła nerkowcowego i truskawek- polecam! A krem kasztanowy, który uchował się jeszcze z okresu jesiennego to teraz prawdziwy rarytas. Mimo tego, że wreszcie mogę korzystać z mnóstwa sezonowych owoców i warzyw, lubię czasem mieszać smaki różnych pór roku.
bazylia tajska
chleb żytni
dżem
kanapki
kasztany
kolendra
krem kasztanowy
masło nerkowcowe
moroszka
nerkowce
pasta
pasta gryczana
pomidory
rozmaryn
truskawki
1 komentarze
Masło nerkowcowe to coś cudownego! <3
OdpowiedzUsuń