138 KOKTAJL ZE SKÓRKĄ
Zielony koktajl mleczny z liśćmi rzodkiewki i jarmużem, skórą mango i kiwi
Przepis:
- 1/2 kubka liści rzodkiewki
- 1/2 kubka liści jarmużu
- skóra z 2 mango
- 1 kiwi w skórce
- 1 łyżka płatków owsianych
- 1 łyżeczkia siemienia lnianego
- 1 kubek mleka roślinnego (u mnie sojowe Alpro)
Liście i kiwi umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki. Dodałam pozostałe składniki. Zmiksowałam na płynny koktajl.
Skóra z mango pozostała mi po wykorzystaniu owocu w innym daniu. Skóra nie smakuje najwyborniej w swojej postaci, ale zmiksowana na gładką masę dodaje koktajlowi słodyczy. U mnie w kuchni nic się nie marnuje!
Kiwi miksuję również w skórce, odcinam jedynie twarde końcówki.
Skóra z mango pozostała mi po wykorzystaniu owocu w innym daniu. Skóra nie smakuje najwyborniej w swojej postaci, ale zmiksowana na gładką masę dodaje koktajlowi słodyczy. U mnie w kuchni nic się nie marnuje!
Kiwi miksuję również w skórce, odcinam jedynie twarde końcówki.
Alpro
bez pszenicy
bezglutenowo
jarmuż
kiwi
koktajl
liście rzodkiewki
mango
mleko sojowe
płatki owsiane
przepis
rzodkiewki
siemię lniane
1 komentarze
Pysznie i zdrowo! Miksujcie na zdrowie :)
OdpowiedzUsuń