138 KOKTAJL ZE SKÓRKĄ

Zielony koktajl mleczny z liśćmi rzodkiewki i jarmużem, skórą mango i kiwi


Przepis:
  • 1/2 kubka liści rzodkiewki
  • 1/2 kubka liści jarmużu
  • skóra z 2 mango
  • 1 kiwi w skórce
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżeczkia siemienia lnianego
  • 1 kubek mleka roślinnego (u mnie sojowe Alpro)
Liście i kiwi umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki. Dodałam pozostałe składniki. Zmiksowałam na płynny koktajl.

Skóra z mango pozostała mi po wykorzystaniu owocu w innym daniu. Skóra nie smakuje najwyborniej w swojej postaci, ale zmiksowana na gładką masę dodaje koktajlowi słodyczy. U mnie w kuchni nic się nie marnuje!

Kiwi miksuję również w skórce, odcinam jedynie twarde końcówki.




1 komentarze