134 ŚNIADANIE STUDENTA
Domowy chleb żytnio-orkiszowy z baba ghanoush i sałatką prawie-grecką, posypany płatkami drożdżowymi oraz z guacamole truskawkowo-pomidorowym i cappuccino kardamonowo-imbirowym
- baba ghanoush
- domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie i drożdżach z płatkami owsianymi i żytnimi, pestkami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym oraz roztartymi w moździerzu goździkami i nasionami różowego pieprzu (pieczony przeze mnie)
Sałatka prawie-grecka - roszponka
- pomidorki koktaljowe
- ogórek
- sól i pieprz do smaku
- płatki drożdżowe (imitacja smaku sera)
Gucacamole truskawkowo-pomidorowe - 1/2 awokado
- 1 łyżeczka soku z pomarańczy
- 2 truskawki
- 2 pomidorki koktajlowe
- szczypta soli
do picia: czystek słodzony suszoną stewią, kardamonowo-imbirowe cappuccino ze spienionym mlekiem sojowym (Alpro)
baba ghanoush
bakłażan
bez pszenicy
cappuccino
chleb
guacamole
imbir
kanapki
kardamon
kawa
mleko sojowe
ogórki
płatki drożdżowe
pomidor
pomidorki koktajlowe
przepis
roszponka
tahini
truskawki
1 komentarze
Pyszne i pożywne :)
OdpowiedzUsuń