134 ŚNIADANIE STUDENTA

Domowy chleb żytnio-orkiszowy z baba ghanoush i sałatką prawie-grecką, posypany płatkami drożdżowymi oraz z guacamole truskawkowo-pomidorowym i cappuccino kardamonowo-imbirowym


  • baba ghanoush
  • domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie i drożdżach z płatkami owsianymi i żytnimi, pestkami dyni, słonecznika i siemieniem lnianym oraz roztartymi w moździerzu goździkami i nasionami różowego pieprzu (pieczony przeze mnie)

    Sałatka prawie-grecka
  • roszponka
  • pomidorki koktaljowe
  • ogórek
  • sól i pieprz do smaku
  • płatki drożdżowe (imitacja smaku sera)

    Gucacamole truskawkowo-pomidorowe
  • 1/2 awokado
  • 1 łyżeczka soku z pomarańczy
  • 2 truskawki
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • szczypta soli
do picia: czystek słodzony suszoną stewią, kardamonowo-imbirowe cappuccino ze spienionym mlekiem sojowym (Alpro)


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze: