109 KROMKA Z DZIURKĄ
Bazyliowy domowy chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie podany z masłem nerkowcowym, wegańską mozzarellą i czarnymi jagodami
- domowy chleb bazyliowy żytnio-orkiszowy posypany nasionami chia z płatkami owsianymi, otrębami owsianymi i żytnimi, siemieniem lnianym i pestkami słonecznika na zakwasie i drożdżach (pieczony przeze mnie)
- domowe masło nerkowcowe (słodzone)
- wegańska mozzarella Violife
- jagody
do picia: zielona herbata z cytryną; czarna kawa z imbirem, kardamonem i mlekiem sojowym
Niedziela pachnie od rana migdałami. Przed siódmą budzi mnie ptasi śpiew zza okna, w piekarniku grzeje się domowy jogurt. Aromatyczny chleb czeka na drewnianej desce, a w kubku parzy się czarna kawa. Kocham brak pośpiechu i ciepło własnego pokoju. Relaks, spokój i wyciszenie.
instagram | ask.fm | facebook
bez pszenicy
chleb orkiszowy
chleb żytni
jagody
kanapki
kawa
kromki
masło nerkowcowe
masło orzechowe
mleko sojowe
mozarella wegańska
nerkowce
orzechy
ser wegański
violife
2 komentarze
To brzmi jak idealny poranek.
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Wspaniały poranek z przepysznym śniadaniem :)
OdpowiedzUsuń