101 NIBYBURGER ŚNIADANIOWY

Opiekana bułka z suszoną żurawiną z masłem orzechowym, pomidorem, czerwoną papryką, ogórkiem zielonym, kiełkami słonecznika i wegańską mozarellą podana z sosem barbecue


  • bułka z suszoną żurawiną
  • masło orzechowe Sante
  • kiełki słonecznika
  • pomidor
  • czerwona papryka
  • ogórek zielony
  • ser wegański Violife o smaku mozarelli
  • sos barbecue (wegański)
do picia: zielona herbata jaśminowa z sokiem z cytryny


Na sobotę proponuję: bułkę wypełnioną warzywnym środkiem z niezastąpionym masłem orzechowym i sosem barbecue. A dla dodatku mozarella Violife topiąca się w gorącym środku niczym mleczny ser. Weganizm i restrykcje? Bzdura.

Właśnie w piekarniku pieką się trójkolorowe babeczki prezentowe z okazji spóźnionego dnia babci- dopiero wyruszam z wizytą. Plus autorskie, improwizacyjne muffiny, mam nadzieję, że urosną okazale.


2 komentarze