56 DWIE MLECZNE KASZE Z GRUSZKAMI, MALINAMI I ORZECHAMI

Kasza jaglana & quinoa gotowane na mleku sojowym z gruszką, śmietanką kokosową, tartymi orzechami włoskimi i laskowymi oraz listopadowymi malinami, słodzona syropem z agawy


  • kasza jaglana
  • quinoa
  • gruszka
  • listopadowe maliny (z ogrodu)
  • zmielone orzechy włoskie i laskowe
  • syrop z agawy
obok: ciasteczka owsiane z suszoną żurawiną, hibiskusem i złotymi rodzynkami na śmietance kokosowej, zlepione łyżką miodu


Skończyła się moja ukochana jaglanka, do gotowania wrzuciłam dodatkowo dwie łyżki komosy. Inspirację na gruszkę w kaszy ukradłam Ewie Jak widać krzaczki malin nadal rodzą piękne owoce. Zmielone orzechy pozostały mi po wczorajszym nocnym pieczeniu dietetycznego ciasta z marchwi, które wyszło mocno-korzenne i aksamitnie miękkie.

Dziś piekę natomiast chleb drożdżowy, a zaraz wybieram się na spacer z psami (wędrując w strugach deszczu). Spokojnej niedzieli!


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

2 komentarze: