51 BUŁKA ŻYTNIA Z WEGAŃSKIM SEREM I SZPINAKIEM
Bułka żytnia posmarowana ziołowym smalczykiem roślinnym ze szpinakiem, wegańskim serem, pomidorem, czarnymi oliwkami, świeżymi liśćmi bazylii i orzeszkami piniowymi
- bułka żytnia z Piekarni Mojego Taty
- wegański ser Polsoja
- szpinak
- pomidor
- czarne oliwki
- ziołowy smalczyk roślinny Smakowita Pajda
- liście bazylii
- prażone orzeszki piniowe
do picia: zielona herbata
Taką pyszną wegańską kromkę zjadł na śniadanie nawet mój mięsożerny chłopak. Zatęskniłam za szpinakiem, którego duży pęczek zakupiłam na Nowym Kleparzu.
Dziś będziemy dużo pisać, czytać i gotować. Temperatura na zewnątrz wynosi w tym momencie zaledwie 2 stopnie, co nie zachęca do wychodzenia z domu, jednak mam nadzieję, że to zimne powietrze zadziała chociaż budząco!
bazylia
bez pszenicy
bułka
bułka żytnia
kanapki
kromki
oliwki
orzechy piniowe
Piekarnia Mojego Taty
Polsoja
pomidor
ser sojowy
Smakowita Pajda
szpinak
wegańsko
wegetariańsko
2 komentarze
Bardzo często jem podobne kanapki (a zamiast sera najbardziej lubię wege pasztet lub awokado), ale bułki z piekarni Twojego taty zazdroszczę ;) Wyglądają pysznie ;)
OdpowiedzUsuńTakie warzywne kanapki są przepyszne :)
OdpowiedzUsuń