Dyniowa owsianka z dobrociami
Owsianka z pieczoną dynią, syropem daktylowym, tahini, suszoną papają i orzechami cedrowymi
Dynia i płatki owsiane ponownie? Czy mi się to nie nudzi? Cóż, chyba mogłabym spakować sobie zapas na bezludną wyspę...
Porcja dla 1 osoby:
- Płatki owsiane (5 łyżek)
- Mleko roślinne
- Siemię lniane (1 łyżeczka)
- Upieczona dynia piżmowa (ćwierć, pokrojona w kostkę)
- Syrop daktylowy (1-2 łyżki)
- Tahini (1 łyżka)
- Cynamon, kardamon, chili, pieprz cayenne, imbir, gałka muszkatołowa
- Orzeszki cedrowe
Gotuję mleko, dodaję płatki, siemię, dynię, syrop i przyprawy. Gotuję do stężenia (około 5 minut). Ozdabiam tahini, suszoną papają, orzeszkami.
- Zapraszam na mojego blogowego instagrama instagram.com/zjadlamniebo
bez pszenicy
bezglutenowo
dynia
mleko sojowe
orzechy piniowe
owsianka
papaja
płatki owsiane
przepis
siemię lniane
syrop daktylowy
tahini
0 komentarze