MOJE "BELRISO" PISTACJOWE
Ryż na mleku z pistacjami, syropem daktylowym i aromatem pistacjowym
- ryż biały/brązowy do wyboru
- mleko sojowe
- garść pistacji
- łyżka syropu daktylowego
- kilka kropel Funky Flavors Pistachio ze sklepu guiltfree.pl
Pomysł na ten deserek-śniadanie pojawił się w mojej głowie kiedy otworzyłam lodówkę moich rodziców i zobaczyłam na półce deser Belriso, który kupił mój tata. Niebieskie opakowanie kuszące smakiem pistacji. Sięgnęłam po pistacje oraz aromat o ich smaku i zapachu, który kupiłam w sklepie Guilt Free na spróbowanie w trakcie dnia darmowej przesyłki.
Ryż ugotowałam do miękkiej konsystencji (może nawet lekko się rozgotować) na mleku. Dosłodziłam syropem daktylowym. Dobrym rozwiązaniem byłoby też zmiksowanie pistacji z syropem w blenderze, dla uzyskania pistacjowego słodu. Myślę, że przetestuję tą koncepcję kolejnym razem.
0 komentarze