KAŻDE DZIECKO ZASŁUGUJE NA...


Gofry pełnoziarniste pszenno-owsiane z wegańską nutellą i truskawkowymi nana ice cream


Każde dziecko zasługuje na...
prawdziwe lody na śniadanie!

Ile to razy w historii dziadkowie obrywali od nadopiekuńczych rodziców tym, że rozpuszczają swoje wnuki dając im lody na śniadanie (zamiast śniadania?)
Błogie dzieciństwo nie musi się jednak kończyć, ani być rzeczywistością wymarzoną.
Ja lody na śniadanie chwalę, wielbię i kultywuję.

Tym razem pierwsze truskawkowe (w sezonie, życiu) wylądowały na gorących (to podstawa!) gofrach pełnoziarnistych z dodatkiem mąki owsianej.

Przepis na ciasto:

1 kubek mąki pszennej pełnoziarnistej
1/2 kubka mąki owsianej
1 kubek mleka sojowego niesłodzonego
1/3 kubka oleju
1/3 kubka soku jabłkowego 100%
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wymieszaj do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji. Smaż gofry na rozgrzanej gofrownicy (możesz natłuścić ją dodatkowo, aby ciasto nie przywierało do teflonu)

Nana ice cream:
1 pokrojony w kawałki banan, zamrożony
2 truskawki (zamrożone lub świeże)
Wyjmij owoce z zamrażalnika, odczekaj 3-5 minut. Zmiksuj na gładką masę w kielichu blendera. Jeśli truskawki były zmrożone, możesz pomóc sobie dodając odrobinę ciepłej wody.

Dodatkowo:
wegańska nutella
wegańska kolorowa posypka

do picia: czarna kawa z cynamonem, chili i syropem waniliowym 0kcal oraz gorącym mlekiem sojowym



Zapraszam: INSTAGRAM
FACEBOOK ZJADŁAM NIEBO 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz