Zestaw obiadowy z frytkami + tabbouleh z quinoa

Tabbouleh z quinoa w zestawie z brukselkami zapiekanymi w sosie curry-kalafiorowym, frytkami z selera i domowym keczupem oraz stekiem z brokuła




Tabbouleh z quinoa:
  • quinoa
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek zielony
  • świeża mięta
  • świeża natka pietruszki (sporo!)
  • sok z cytryny
  • otarta skórka z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Obiad:
  • frytki z selera w papryce wędzonej i garam masala
  • domowy keczup z koncentratu pomidorowego z ziołami, cynamonem i sokiem z cytryny
  • stek z brokuła posmarowany olejem kokosowym z czosnkiem
  • brukselki zapiekane
  • sos curry-kalafiorowy
  • pieczone rzodkiewki
  • tahini

Przed Państwem propozycja pożywnego obiadu złożonego z najpyszniejszych dostępnych obecnie pieczonych warzyw (dozwolonych w pierwszym etapie bezcukrowej walki). Im dłużej nie jem ziemniaków, tym dłużej mam ochotę na frytki, których zazwyczaj nie jem! Ale jest na to rada: Roman przybywający z warzywniaka, dzierżąc bulwę selera w dłoni. Jest dla nas ratunek :)

zapraszam do obserwacji: instagram | facebook


Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

2 komentarze: