MAKARON Z PIECZONYMI JESIENNYMI WARZYWAMI I STRIPSAMI Z TOFU
Makaron z pieczonymi bakłażanem, papryką, marchwią i dynią, pomidorami oraz stripsami z tofu i wegańskim serem
Składniki:
- bakłażan
- papryka czerwona
- marchew
- 1/2 dyni hokkaido
- cebulka prażona
- puszka pomidorów
- opakowanie stripsów z tofu Polsoi
- wegański ser Cheddar Sheese
- pieprz i sól do smaku
Przepis:
Bakłażana, marchew i paprykę umyłam, pokroiłam w kostkę, dynię przekroiłam w pół. Ułożyłam na papierze do pieczenia, skropiłam olejem i oprószyłam solą, piekłam około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie ostudziłam warzywa, dynię pokroiłam w kostkę (ze skórką). Włożyłam do garnka, dodałam prażoną cebulkę, pomidory z puszki, stripsy i sól oraz pieprz do smaku. Dokałam kubek wody, dusiłam około 15 minut. W tym czasie ugotowałam makaron muszelki. Podałam ze startym serem wegańskim a la Cheddar.
0 komentarze