163 KREM PISTACJOWO-MIGDAŁOWY+FIGI I WARZYWA

Kanapki z kremem pistacjowo-migdałowo-piniowym z figą i suszonym rozmarynem oraz topiony Sheese typu feta podany z sałatką


  • chleb wieloziarnisty
  • sałatka z liści kalafiora, jarmużu i kapusty pekińskiej z żurawiną
  • Sheese typu feta (UK)
  • figi
  • suszony rozmaryn

  • krem pistacjowy:Pistacje obrałam, namoczyłam na noc. Rano odcedziłam i zblendowałam na gładką masę.
  • krem migdałowo-piniowy:Migdały sparzyłam i obrałam ze skóry. Namoczyłam na noc razem z orzechami piniowymi. Powtórzyłam procedurę jak powyżej.

do picia: czarna kawa Irish Cream z gęstym mleczkiem kokosowym.

Dzisiaj obficie, kolorowo i pożywnie. Kanapki z kawą rozpoczęły zimny i szaro-bury dzień, wzmocnienie gwarantowane. 

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

0 komentarze:

Prześlij komentarz