122 NIEDZIELNY CHLEB

Chleb od Brzęczka z olejem kokosowym, rukolą, roszponką, kiełkami brokuła i suszonymi pomidorami plus palma z ciasta francuskiego oraz czarna kawa imbirowo-pomarańczowa


  • Chleb pszenno-żytni od Brzęczka
  • rukola
  • roszponka
  • olej kokosowy
  • suszone pomidory
  • kiełki brokułu
  • palma z ciasta francuskiego (bez laktozy i jaj, pieczone wieczorem)
  • czarna kawa parzona ze skórką startą z pomarańczy i suszonym imbirem
do picia: gorący sok jabłkowy z dodatkiem soku z cytryny


Niedziela to dzień dla małego folgowania sobie. Szczególnie kiedy w kuchni czeka bochenek świeżego chleba z ulubionej (w Bielsku) piekarni. Uwielbiam jego zapach, chrupiącą skórę i miękki środek. Odstępstwo od diety raz na kilka miesięcy to nie zbrodnia.

Czarna kawa z ulubionego kubka, zapalone świece o aromacie mandarynki, zapach ciasta unoszący się w kuchni. Tak witam drugi wolny dzień w Beskidach. Na zewnątrz ulewa. Palmę z ciasta francuskiego zajadam z dżemem wiśniowym. Maluję paznokcie i słucham spokojnej muzyki. Jest leniwo i powoli. Idealnie przed rozpoczęciem kolejnego szalonego tygodnia w Krakowie.


0 komentarze