122 NIEDZIELNY CHLEB
Chleb od Brzęczka z olejem kokosowym, rukolą, roszponką, kiełkami brokuła i suszonymi pomidorami plus palma z ciasta francuskiego oraz czarna kawa imbirowo-pomarańczowa
- Chleb pszenno-żytni od Brzęczka
- rukola
- roszponka
- olej kokosowy
- suszone pomidory
- kiełki brokułu
- palma z ciasta francuskiego (bez laktozy i jaj, pieczone wieczorem)
- czarna kawa parzona ze skórką startą z pomarańczy i suszonym imbirem
do picia: gorący sok jabłkowy z dodatkiem soku z cytryny
Niedziela to dzień dla małego folgowania sobie. Szczególnie kiedy w kuchni czeka bochenek świeżego chleba z ulubionej (w Bielsku) piekarni. Uwielbiam jego zapach, chrupiącą skórę i miękki środek. Odstępstwo od diety raz na kilka miesięcy to nie zbrodnia.
Czarna kawa z ulubionego kubka, zapalone świece o aromacie mandarynki, zapach ciasta unoszący się w kuchni. Tak witam drugi wolny dzień w Beskidach. Na zewnątrz ulewa. Palmę z ciasta francuskiego zajadam z dżemem wiśniowym. Maluję paznokcie i słucham spokojnej muzyki. Jest leniwo i powoli. Idealnie przed rozpoczęciem kolejnego szalonego tygodnia w Krakowie.
chleb
ciastka
dżem
imbir
kanapki
kawa
kiełki brokuła
olej kokosowy
roszponka
rukola
suszone pomidory
0 komentarze