103 CHLEB CZYSTOZIARNISTY

Chleb czystoziarnisty posmarowany olejem kokosowym, podany z mieszanką liści sałat, rzodkiewką, pomidorem, ogórkiem zielonym, kiełkami brokuła i wegańską mozzarellą z dodatkiem ziół prowansalskich lub oregano i sojowym majonezem wegańskim


  • chleb czystoziarnisty (bez dodatku mąki)
  • rzodkiewka
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • kiełki brokuła
  • olej kokosowy
  • wegańska mozzarella Violife
  • wegański majonez sojowy
  • suszone oregano
  • zioła prowansalskie
do picia: herbata rumiankowo-lawendowa; czarna kawa z mlekiem kokosowym


Poniedziałek rozpoczynamy od energetyzującej dawki orzechów i nasion zamienionych w chrupiący chleb. Świeże warzywa i mieszanka sałat lądują na jednej kromce z olejem kokosowym lub wegańską mozzarellą obsypaną oregano. Cieszę się, że przede mną dwa tygodnie wolnego, które mimo wszystko przepełnione będą zadaniami do wykonania. Jestem zmobilizowana i przepełniona nowymi pasjami. Do działa!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze:

  1. Mniam, takie chleb to marzenie!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń