43 KANAPKI ELVISA
Domowy chleb razowy z solonym masłem orzechowym i bananem
- domowy chleb na zakwasie i drożdżach pieczony z płatkami owsianymi, słonecznikiem i siemieniem lnianym, pieczony przez mamę, podgrzane w opiekaczu
- banan
- masło z solonych orzechów
*dodatkowo na koniec posypałam cynamonem
do picia: zielona herbata z aloesem Aloe Vera z dodatkiem imbiru
Cześć! Dziś nie oferuję wam specjalnego, wymyślnego i niezwyczajnego śniadania. Szybko smaruję ostatnie kromki najpyszniejszego chleba, który upiekła moja mama (po ponad tygodniu nadal jest pyszny) słonym masłem orzechowym i kładę na wierzch słodkie plastry banana.
Uwielbiam też nowe smaki zielonym herbat, które zagościły w naszej kuchni. Są pyszne, aromatyczne, o wyjątkowym zapachu. Często parzymy czaj, ponieważ taki sposób picia herbaty praktykuje i preferuje mój mężczyzna.
Miłego dnia w ten zimny i mglisty poranek, dzisiaj czekają mnie zdjęcia testowe i zajęcia do godziny 19. Biegnę pełna energii po tak pożywnym śniadaniu na public relations! :-)
banan
bez pszenicy
chleb
chleb żytni
cynamon
kanapki
kromki
masło orzechowe
słonecznik
wegańsko
wegetariańsko
3 komentarze
:) lubię taką smaczną klasykę.
OdpowiedzUsuńMoje ulubione ;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam te klasyczne połączenie :)
OdpowiedzUsuń