27 KLUSKI KŁADZIONE Z OWOCAMI I ŚWIEŻYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI

Kluski kładzione ryżowo-kukurydziane z bananem, kiwi, figami i świeżymi, słodkimi orzechami włoskimi doprawione kardamonem


  • bezglutenowe kluski kładzione z mąki ryżowo-kukurydzianej
  • figi
  • banan
  • kiwi
  • świeże, tegoroczne orzechy włoskie (z ogrodu babci)
  • kardamon
do picia: zielona herbata, kawa o aromacie nugatowym z cynamonem


Dziś naszła mnie ochota na kluseczki. Lekko twarde, o ryżowym posmaku, genialnie proste w wykonaniu i szybkie. Dodaję świeże, tegoroczne orzechy- szczerze mówiąc po raz pierwszy w życiu spróbowałam włoskiego orzecha, który dopiero co spadł z drzewa. Miękki, słodki, wprost cudowny! Zakochałam się od razu, w kuchni stoją dwa pudełka zapakowane nimi po brzegi. 
Po ostatnim śniadaniu w Tekturze nie ograniczam się do dwuowocowych dodatków, komponuję śniadanie ze wszystkiego, co mam pod ręką.

Zaraz wyruszam na zakupy, miłego, słonecznego dnia!

Share this:

ABOUT THE AUTHOR

Hej! Miło mi, że wpadłeś na mojego bloga! Nazywam się Karolina i umieszczam tu swoje kuchenne eksperymenty, wszystkie wegańskie i niebiańskie :) Zainspiruj się! Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie". Zapraszam do gotowania (a jeszcze bardziej do wspólnego jedzenia)

1 komentarze: