27 KLUSKI KŁADZIONE Z OWOCAMI I ŚWIEŻYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI
Kluski kładzione ryżowo-kukurydziane z bananem, kiwi, figami i świeżymi, słodkimi orzechami włoskimi doprawione kardamonem
- bezglutenowe kluski kładzione z mąki ryżowo-kukurydzianej
- figi
- banan
- kiwi
- świeże, tegoroczne orzechy włoskie (z ogrodu babci)
- kardamon
do picia: zielona herbata, kawa o aromacie nugatowym z cynamonem
Dziś naszła mnie ochota na kluseczki. Lekko twarde, o ryżowym posmaku, genialnie proste w wykonaniu i szybkie. Dodaję świeże, tegoroczne orzechy- szczerze mówiąc po raz pierwszy w życiu spróbowałam włoskiego orzecha, który dopiero co spadł z drzewa. Miękki, słodki, wprost cudowny! Zakochałam się od razu, w kuchni stoją dwa pudełka zapakowane nimi po brzegi.
Po ostatnim śniadaniu w Tekturze nie ograniczam się do dwuowocowych dodatków, komponuję śniadanie ze wszystkiego, co mam pod ręką.
Zaraz wyruszam na zakupy, miłego, słonecznego dnia!
banan
bez pszenicy
bezglutenowo
figi
kardamon
kiwi
kluski
mąka kukurydziana
mąka ryżowa
orzechy
orzechy włoskie
wegańsko
wegetariańsko
1 komentarze
Talerzyk pełen pysznych rzeczy! :)
OdpowiedzUsuń