Owsianka kaki-dynia


Owsianka zimowa z kaki i dynią podana z chrupiącymi dodatkami




Składniki (na 2 porcje):

  • mleko roślinne (tutaj orkiszowe) + woda
  • 2 owoce kaki
  • 2 łyżeczki puree z dyni hokkaido
  • 8 łyżek płatków owsianych
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • ulubione orzechy: pekany, nerkowce
  • pokruszone ciasteczko Lotus
  • opcjonalnie: ulubione przyprawy (cynamon, itp.), konfitura
Wodę i mleko zagotowuję w rondelku. Dodaję kawałki kaki bez skóry, puree, płatki owsiane i siemię. Gotuję do pochłonięcia wody, cały czas mieszając. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Dojrzałe kaki jest wystarczająco słodkie, więc upiększa słodyczą naszą zimową owsiankę- nie potrzeba innych słodzideł :) 


0 komentarze