STEK Z KALAFIORA NR 1
Stek z kalafiora podany z quinoa i gotowanymi rzodkiewkami oraz szpinakiem w wegańskiej śmietance
- stek z kalafiora w sosie pomidorowym 
doprawiony garam masala, solą i pieprzem, pieczony w 200st przez 40 minut - quinoa
 - gotowane rzodkiewki
 - szpinak
 - czosnek
 - śmietanka roślinna
 
Z cyklu obiad Romana: dziś przedstawiamy niezwykle prosty stek z kalafiora z domowymi dodatkami :) 








2 komentarze
A jak zrobiłąś ten stek? :)
OdpowiedzUsuńwycięłam stek wzdłuż łodygi, zamarynowałam w sosie ze zmiksowanych pomidorów z dodatkiem przypraw (solą, pieprzem, papryką wędzoną, innymi według preferencji) z dwóch stron, wierzch posypałam garam masala i piekłam w rozgrzanym do 200st piekarniku przez 40 minut
Usuń